Najbolji aranžamni za letovanje: obratite pažnju na ove stvari

Pravo je vreme da počnete da razmišljate o tome kako će izgledati vaše letovanje. Da li će to biti odmor u prirodi okružen zelenilom i pesmom ptica ili će to biti pored mora, uz zvuke talasa? Ako se odlučujete za dalje destinacije koje zahtevaju da promenite više vrste prevoza ili idete preko agencija za putovanja treba da vodite računa o nekoliko stvari. Sve ono o čemu ćemo pisati u nastavku teksta trebalo da se nalazi u dokumentu Opšti uslovi putovanja kao i u Programu putovanja koje vam agencije daju da potpišete prilikom ugovaranja. Zato te dokumente pažljivo čitajte, a evo na šta posebno da obratite pažnju. 

Neke od najpopularnijih lokacija za letovanje ovog leta 2023. godine su u Egiptu, Turskoj i Grčkoj. 

Prevoz do željene destinacije i transport

Ovo ne bi trebalo da bude problem ukoliko putujete na kraće destinacije, orgnizovanim kombi ili autobuskom prevozom. U tim slučajevima mesecima unapred se rezervišu vozači i vozila i male su šanse da nešto krene kako ne treba. Međutim, u današnje vreme ljudi se sve češće odlučuju da putuju na duže relacije koje uključuju prevoz avionom. Posebno prevoz avionom čarter letovima jer su oni mnogo povoljniji od onih koji saobraćaju na redovnoj liniji. Caka je u tome što agencije saznaju za vreme polaska čarter letova najranije 48 sati pred put, a najkasnije 24 sata ranije. S obzirom da agencija ne može da utiče na vreme polaska čarter letova jer se radi o vanrednom saobraćaju, to je mana ovog načina prevoza. U odnosu na vreme koje zavisi od dva aerodroma neki putnici imaju osećaj da im je ,,ukraden“ jedan dan. Još jedna važna stvar na koju treba da obratite pažnju prilikom ugovaranja putovanja jeste da li je orgnizovan i transport od aerodroma do mesta u kojem ćete boraviti. 

Hrana

Postoji velika razlika između ,,all inclusive“ i cene punih ili polupunih pansiona. Iako je jedna od ovih opcija na prvi pogled jeftinija od druge, ipak dobro razmislite i stavite sve troškove na papir. Iako možda nemate sve obroke uračunate u cenu izračunajte koliko bi vas koštalo da te obroke pojedinačno kupujete, pa ih uporedite sa cenom ,,all inclusive“ aranžmana. 

Osiguranje – putno, zdravstveno i od otkazivanja puta

Sve tri vrste osiguranja su veoma bitne, a ukoliko idete grupno na letovanje preko agencije cene istih su nešto povoljnije. Osiguranje od otkazivanja puta pokriva nekoliko mogućnosti – ako imate neki nesrećan slučaj pa morate da otkažete put, zatim ako se razbolite i ne možete da putujete i slične situacije. Tako da u takvim i sličnim situacijama imate mogućnost da otažete put i ostvarite svoja prava preko osiguravajućeg društva.

Egipat 2023

Najpopularnija destinacija za letovanja na Crvenom moru je Hurgada. Nekada ribarsko selo ovo letovalište je vrlo često u ponudi agencija u sektoru letovanja Egipat 2023 godine. Sve više naših građana odlučuje se za ponude turističkih agencija baš za ovakve lokacije, sa posebnim naglaskom na tu ponudu – Egipat 2022. Ono što je karakteritično za ove ponude je to što su hoteli bazirani na uslugama ,,all inclusive“. Bele peščane plaže i najtoplije more na svetu asocijacija su na Egipat.

Ove 2023. godine uz ,,all inclusive“ ponudu vrlo povoljne aranžmane možete naći u first i last minute ponudi. U Egipat ove 2023. godine možete ići redovnom avinskom linijom ali i čarter letovima. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *