Nehodajuće patike za bebe u kojima će beba najlakše prohodati

 

 

Roditelji vrlo često imaju dilemu da li je obuća za bebu neophodan aksesoar u odrastanju njihovog mališana. Mnogima je na pameti samo konstatacija da bi bilo pametno da i beba nosi nekakvu obuću kako joj ne bi bilo hladno, a nehodajuća obuća je mnogo više od toga. To treba da bude obuća u kojoj će vaše dete napraviti prve korake, koji bi trebalo da budu sigurni, samopouzdani, pravilni…

Pošto nehodajuću obuću bebe ne nose dugo, tek nekih par meseci, a pri tom im i nogica brzo raste, besmisleno je kupovati hiljadu pari nehodajuće obuće za sva godišnja doba, jer je naprosto nepotrebno. Možda bi najpametnije bilo kupiti dobre, kvalitetne nehodajuće patike za bebe i rešiti problem.

Kako odrediti veličinu nehodajućih patika za bebe?

Najjednostavnije bi bilo da izmerite stopalo svog deteta. Vrlo lako možete naći i tabelu sa tim malim brojevima, gde je dužina dečijeg stopala, direktno povezana sa odgovarajućim brojem, odlnosno veličinom. Ukoliko niste uradili ni jedno ni drugo ili se, jednostavno ne snalazite, uvek se možete konsultovati sa prodavcem u radnji.

Koliko god da vam deluje da je veličina idealna za vase dete proverite da li odgovara dužina gazišta i da li mu prsti ne udaraju u vrh nehodajućih patika za bebe.

Kakav model nehodajućih patika za bebe birati?

Iz perspektive modnih trendova, zaista je manje važno kakvu će nehodajuću obuću vasa beba nositi. Ali, povedite računa o tome da nehodajuće patike za bebe imaju integrisan uložak od prirodnih materijala, kako bi dete moglo da napravi stabilne korake.

Gazište ne sme da bude tvrdo kako se beba ne bi saplitala u tim patikama, a ne sme biti ni suviše mekano, jer će bebino stopalo zato propadati, ponirati u patiku, pa će joj biti teško da u tim nehodajućim patikama za bebe prohoda.

Pored toga, važno je da uložak na gazištu, ali i obuća uopšte budu od prirodnih, prijatnih materijala u kojima bebina noga neće da se znoji (tj. kad se oznoji, obuća će lepo upiti) I da, nasuprot tome, u tim nehodajućim patikama za bebe vašem detetu stopalo ne bude hladno. Ne zaboravite da “Čizma glavu čuva…”, čak i kada je reč o nehodajućim patikama za bebe.

Ukoliko vaše dete još uvek ne ume samo da se obuje, ali ume samo da se izuje, preporuka je kupiti mu nehodajuće patike za bebe sa pertlanjem. One lepo prijanjaju uz nogu, pa mu neće klaptati i ispadati.

Što se tiče patika na čičak, bolje je sačuvati ih za period kada dete bude umelo samo da se obuje (ali ne i da se zapertla), kada bude često skidalo i menjalo obuću.

Nekoliko opštih saveta

Redovno održavajte obuću vase bebe, baš zato što je nema mnogo i zato što je nosi u različitim prostorijama i različitim prilikama. Vodite računa o tome da temperatura stopala vašeg deteta u nehodajućim patikama za bebe uvek bude optimalna.

Proveravajte koliko brzo vašoj bebi raste noga, jer ako neće da obuje patikice, može se dogoditi da ih je prerasla ili da su joj još uvek velike. Kako god da izgledaju, neka nehodajuće patike vase bebe budu od prirodnih materijala.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *