Oporavak kose nakon hemisjkih tretmana- kako je zaštiti od prekomernog oštećenja?

Bez obzira da li je u pitanju drastična promena boje kose u salonu ili upotreba blanša u kućnim uslovima, kosa agresivne hemikalije podnosi prilično teško. Naime, ove formule oštećuju površinu dlake, ostavljajući je ranjivom, sklonom gubitku vlage i lomljenju. Kako bi se sprečila trajna oštećenja vlasi, adekvatnu negu je neophodno započeti još pre željenog tretmana. Ovo je savet profesionalnih frizera, koji u svojim salonima koriste Kérastase proizvode, kao siguran način da svojiim klijentkinjama pruže vrhunsku negu i idealne rezultate. Upravo Kérastase kolekcije namenjene dubinskom oporavku kose daju najbolje rezultate u rešavanju problema slabih, isušenih i beživotnih vlasi koji se javljaju ubrzo nakon intenzivnih hemijskih tretmana. 

Da bi kosa bila zdrava, mora biti nahranjena

Iako se na internetu može pronaći pregršt „prirodnih“ supstanci koji „garantuju“ čarobne rezultate, a raftovi drogerija su puni tretmana koji obećavaju potpuni preporod, svaka žena koja je i malo vremena posvetila ovim proizvodima zna koliko su nedelotvorni. Čak i oni koji deluju, to čine jako kratko, u najboljem slučaju- do sledećeg pranja. Kérastase kolekcije sadrže formule i supstance u obliku koji kosa može da absorbuje i zadrži, kako bi je dubinski regenerisali. Kerastase maska za kosu je odličan način za intenzivnu ishranu kose pre i nakon tretmana bojom ili blanšom. Ona će pripremiti dlaku, ojačati je i učiniti je sjajnom. Nakon farbanja, Kerastase maska za kosu čuva željenu nijansu boje, neutrališe podtonove i dubinski hidrira vlasi. Uz ovako bogatu negu, periodi između dva bojenja postaće osetno duži. Kerastase maska za kosu se može pronaći u svakoj liniji ovog brenda, prilagođena je svim tipovima kose pojedinačno, a kosu ćini nahranjenom, otpornom na toplotu i štetne spoljne uticaje. 

Dubinska hidratacija vraća prirodni balans dlaci

Suva i beživotna kosa je najčešći uzrok opadanja vlasi, lomljenja pod četkom ili potrebe za češćim farbanjem. Ovde u pomoć mogu priskočiti Kérastase linije za obnovu teško oštećene kose. Kérastase Elixir Ultime linija sadrži kombinaciju pet prirodnih ulja koji dubinski hidriraju kosu, vraćajuću joj prirodni balans. Može se kosristiti kao intenzivna nega nakon agresivnog hemijskog tretmana bojama, koja će zagladiti površinu dlake i poboljšati njen kvalitet. Kérastase Elixir Ultime proizvodi čine kosu sjajnom, lepšavom i mekom na dodir. Kérastase Elixir Ultime kupke i serumi su i najčešća preporuka frizerskih profesionalaca za pripremu kose za drastični tretman. Kérastase Densifique linija je namenjena slaboj kosi sklonoj opadanju, koje može biti posledica neadekvatne nege. Obogaćeni stemoksidinom, ovi proizvodi prodiru u skalp, čineći dlaku jačom iz korena. Uz to, korišćenje Kerastase maske za kosu poboljšava gustinu kose i debljinu same vlasi, pa ona postaje otpornija na hemikalije i spoljne uticaje. Takođe, Kérastase maske za kosu sprečavaju opadanje i vidljivo podstiču rast nove kose redovnom upotrebom. 

Na kraju- čist luksuz. Kérastase Chronologiste linija donosi revolucionarne formule u obliku koji kosu regeneriše u potpunosti i ostavlja je jakom i sjajnom. Kérastase Chronologiste proizvodi sadrže visoku koncentraciju vitamina E i hijaluronske kiseline, koji potpuno tranformišu površinu vlasi, uklanjaju dugogodišnja oštećenja i olakšavaju oblikovanje. Uz to, u ovoj liniji se može pronaći i Kérastase Chonologiste parfem za kosu na bazi ulja, koji dugoročno neguje vlasi i oslobađa jedinstveni miris tokom celog dana.

Budite nežni prema sebi, pravilnom negom kose i kože sprečavate preuranjeno starenje. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *