ranac na tockice

Prednosti rančeva za školu na točkiće

Verovatno su i sami roditelji svesni koliko su zapravo funkcionalni i kvalitetni rančevi za školu na točkiće.

Međutim, glavni problem kod ovakvih rančeva jeste taj što su oni mnogo skuplji nego obični. I to naravno, mnoge roditelje odvrati od namere da kupe ovakav ranac za školu za svoje dete. Međutim, na školske torbe treba gledati kao na jednu pametnu investiciju i zbog toga bi trebalo da uložite i malo više novca, jer se zapravo radi o vašem detetu. Naravno, ukoliko odaberete i neki drugi dobar ranac, to takođe može da bude pravi izbor. Ali, poenta je da je važno da uložite i malo više, ako je to potrebno, jer će vam se to isplatiti. Dobar i kvalitetan ranac za školu može vašem detetu da traje godinama i svakako će vam se više isplatiti da kupite jedan ranac u nekoliko godina, a ne svake godine da kupujete po jedan. Ali, vratimo se na temu. Dakle, ovde je reč o rančevima za školu na točkiće. Postoji nekoliko razloga zašto su ovi rančevi jako dobar izbor:

„Štede“ energiju vaše dece

Dakle, deca se mnogo manje umaraju, mnogo lakše podnose teret kada imaju rančeve na točkiće. Zaista je svejedno da li je reč o rančevima za devojčice ili rančevima za dečake. Ista je stvar i kod jednih i kod drugih. Dakle, mnogo je lakše kada vučete lagano pun ranac za školu, nego kada ga nosite na leđima. Mnoga deca vole da nose mnogo knjiga u školu i nekada je zaista i neophodno nositi mnogo knjiga, nažalost, tako da njihova leđa, koja su još uvek nerazvijana dovoljno, trpe pritisak. Zato treba taj pritisak svesti na minimum. Rešenje je ili da kupite određene rančeve koji su anatomski ili da se odlučite za rančeve sa točkićima, kako bi vašoj deci bilo i te kako jednostavnije i kako bi se manje mučili.

Deci su ovi rančevi zanimljivi

Dakle, važno je i ono što deca misle. Deci su ovi rančevi generalno jako zanimljivi. Kako im je lakše da „upravljaju“ ovim rančevima, tako potpuno zaboravaljaju na teret koji nose. Deci je zanimljivo sve što je drugačije, sve što nije tako svakidašnje. Tako da kao što je već rečeno, oni će ovo shvatiti kako jednu igru, pa im zato i neće biti toliko teško i naporno. Kada se jednom naviknu na ovu vrstu ranca, neće više želeti rančeve, koji se nose na ramenima. Ipak, postoje i ona deca, kojima to nije zanimljivo, tako da  njima treba obezbediti anatomske rančeve za školu, sa dobrim naramenicama.

I kada je veći ranac, to nije osetno

I kada morate da kupite veći ranac, deca neće primetiti mnogo veliku razliku. Sa druge strane, to nije slučaj kod rančeva koji se nose na leđima. Naime, kada je ranac za školu koji se nosi na leđima veći, onda to znači da je on samim tim i mnogo teži. Dodajte tome još i knjige koje vaš školarac spakuje i to znači da on nosi zaista jedan pretežak teret od kuće do škole i nazad. Međutim, kada su u pitanju rančevi za školu za točkićima, to zapravo i nije slučaj. Zaista se promena neće osetiti, čak i kada u njega smesti mnogo više knjiga.

Pročitaj još: Aktivnosti sa kojima se deca susreću u vrtićima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *