Rolo zavese- pametna investicija u enterijer

Rolo ili zebra zavese su jednostavni sistem koji se brzo instalira i, uz adekvatno održavanje, traje godinama. Umesto tradicionalnih zastora za prozore, ova vrsta zavesa danas dominira poslovnim prostorijama, a sve češće se može videti i u domovima koje njihovi vlasnici sređuju u modernom, minimalističkom stilu. Lako se uklapaju u svaki prostor i svojim dizajnom daju notu sofisticiranosti. 

Kada su u pitanju rolo zavese cena jeste ono što određuje njihov kvalitet. Čvrsti i postojani mehanizmi koštaju osetno više od običnih zavesa ili venecijanera, ali garantuju decenije upotrebe bez kvarova. Zbog toga se sve više ljudi odlučuje za ovu investiciju, kako bi na svojim prozorima imali kvalitetne i praktične zavese, a ne kilograme tkanine koja skuplja prašinu i upija mirise.

Kad klijenti kupuju rolo zavese, cena je prvo na šta treba da obrate pažnju

Kvalitetniji mehanizmi koštaju više. Na tržištu se danas mogu pronaći ponude velikog broja porizvođača i distributera rolo zavesa, a cene njihovih proizvoda drastično variraju. Ipak, ukoliko je nešto primamljivo jeftino, velika je šansa da nije postojano. Rolo zavese funkcionišu preko mehanizma kotura i lančića, koji moraju biti od izdržljivog materijala, kako bi istrpeli svakodnevnu upotrebu bez habanja. Ukoliko to nije slučaj, zebra zavese se gužvaju i ne mogu se normalno spuštati i podizati. Tekstil od koga su izrađene same zavese je antialergijski, otporan na habanje, ne zadržava prašinu i ne upija mirise iz prostorije. Kada se ovakvi materijali koriste u proizvodnji jedne rolo zavese, cena mora biti viša od prosečne cene drugih zastora za prozore. Ipak, klijenti se brzo uvere u opravdanost ove proporcije, jer kvalitetne rolo zavese dolaze sa dugogodišnjom garancijom i ne zahtevaju gotovo nikakvo održavanje. Uz to, tkanina koja je postavljena na jak mehanizam glatko klizi bez obzira na to koliko se puta dnevno podigne i spusti. 

Rolo zavese su idelano rešenje za svaku prostoriju u domu

S obzirom na širok spektar boja i dezena, rolo zavese se mogu uklopiti u svaki stil enterijera. Najpopularnije su jednobojne tkanine u zemljanim, neutralnim tonovima i sa belim ramovima. Braon, krem ili prljavo bela rolo zavesa može „smiriti“ prostoriju u kojoj se nalazi raznobojni nameštaj ili u kojoj su zidovi u nekoj jačoj boji. Poslednjih godina se klijenti sve češće odlučuju za zavese u neutralnoj boji, ali sa diskretnim dezenom, koji donosi malo ekscentričniji izgled prostoru i može se uklopiti sa dezenom nameštaja. Najzad, većina proizvođača i distributera nudi posebnu kategoriju u kojoj se nalaze rolo zavese za dečiju sobu. Za razliku od ostalih kombinacija, rolo zavese za dečiju sobu dolaze u veselim i jakim bojama, poput žute, zelene, narandžaste, crvene ili plave. Naravno, zavese se mogu izraditi i u bilo kojoj drugoj kombinaciji. Osim što će osvežiti prostor i učiniti ga zabavnijim, rolo zavese za dečiju sobu su odlično rešenje koje održava prostor čistim i zdravim. Kako tkanina ne zadržava prašinu i mirise, roditelji mogu biti sigurni da u prostoriji sa rolo zavesama neće biti većine uobičajenih alergena. Uz to, mehanizam rolo zavesa je dobro pričvršćen i bezbedan za upotrebu, pa odgovara sobama u kojima borave deca svih uzrasta. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *