Sve je više ometača signala na fakultetima

Uskoro će oktobar, a i bliži se početak nove akademske godine. Ispitni rokovi još uvek traju, juri se mesto na budžetu, a neki uživaju u letu, jer svojih fakultetskih muka više nemaju ili su ih na vreme rešili.Međutim, ima načina kako preostale ispite što pre završiti, kako se dograbiti mesta na budžetu i na koji način uspešno položiti 5 kolokvijuma u samo tri dana. Ali, šta kada kada fakulteti znaju da će im ometači signala pomoći da osujete prevare studenata koji žele da polože ispite bez mnogo muke. Svakako, ometači signala funkcionišu kao i svi drugi ometači. Ima ih različitih, a specifični su po jačini, kvalitetu ili nameni. Nalaze se na različitim mestima, kao što su fakulteti, pozorišta, bioskopi i dr.

Naravno, kako su se razvijale bubice i drugi različiti prisluškivači, tako su se razvijali i blokatori. Funkcija blokatora signala ili bolje rečeno ometača jeste da onesposobe vezu i tako onemoguće uspostavljanje signala. Pošto su bubice počele učestalo da se koriste na fakultetima, a broj prevara sve je više rastao, rešilo se da se ovakvim marifetlucima stane na kraj.

Mnogi fakulteti su shvatili da su ometači signala odličan način da se suzbije varanje na ispitima. Međutim, kada su ometači signala u pitanju oni mogu da se prenose sa jednog mesta na drugo, znači iz slušaonice u drugu prostoriju, iz jednog kraja amfiteatra na drugi.

Zbog toga se razikuju prenosivi blokatori signala od fiksnih. Kao što samo ime kaže, prenosivi ometači signala mogu da budu postavljeni bilo gde, jer su im baterije izbor napajanja. Kada su fiksni blokatori signala u pitanju, njihova namena je jasna. Oni se postavljaju na jednom mestu i tu rade.

Ako se u obzir uzme namena koji imaju ometači signala, oni se mogu podeliti u nekoliko grupa. Tako, recimo, postoje ometači mobilnih telefona, ometači gps uređaja, kao i ometači wifi uređaja ili uređaji koji mogu da ometaju nekoliko frekvencija istovremeno.

Kako umaći ometačima signala?

Ako ste mislili da blokatori signala mogu vas da spreče u nameri da prepišete na ispitu, imajte na umu da vi možete da im umaknete. Naime, na tržištu postoje i antiometači koji bubicama omgućavaju da neometano funkcionišu. Ovi sistemi rade na niskoj frekvenciji pri čemu ih ometači signala ne mogu blokirati. Ako uz bubicu kupite i antiometač onda ćete biti sigurni da ste napravili pametnu investiciju. Čak i da u prostoriji postoje blokatori signala, vaš antiometač će ih eskivirati. Zato nemojte da brinete, ako vam je poslednja šansa za budžet upravo ispit u septembru, a jedino što vam pada na pamet jeste mala prevara, onda su bubica i ometač za blokator pravo rešenje.

Takođe, treba napomenuti da mnogi profesori samo tvrde da postoje blokatori signala na fakultetima, ali to ne mora da znači. Pokušali smo da vam pmognemo kako biste unapred znali šta uraditi u situacijama da su ometači signala zaista postavljeni. Nismo saglasni da treba varati na ispitima, jer ipak to nije fer prema onima koji uče i naporno rade, ali svako se snalazi na svoj način, zar ne?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *