Trikovi za putovanje sa ograničenim budžetom

Lepota putovanja je u putovanju, ne u destinaciji. Najbolje je putovati kad god se ukaže prilika, a ne čekati neku posebnu destinaciju. Ukoliko čekate putovanje do određene destinacije, može se desiti da mesecima čekate.

Zbog čega da Vam prolaze dani, možda da poslušate savet i promenite plan, da se ne držite striktno plana i željene destinacije, zato što može mnogo vremena da prođe, dok se ne stvore uslovi koji baš Vama odgovaraju. Ukoliko se ukaže neka last minute ponuda, iskoristite je, često su one mnogo bolje nego putovanje u sopstvenoj režiji. Dešava se da je u poslednjem trenutku otkazan luksuzan smeštaj, najbolja soba, da je agencija nudi po veoma niskoj ceni, samo da aranžman ne propadne. Tako se dešava da van sezone, u septembru, smeštaj na Skijatosu, sa avio prevozom i svim taksama, možete da platite duplo, pa i tri puta jeftinije.Ukoliko želite da uštedite, putujte van sezone, tada je jeftiniji smeštaj i najjeftinije avio karte.

Putujte van sezove

Kada putujete zimi, a izbegnete božićne i novogodišnje praznike, do evropskih gradova možete stići najjeftinijim avio kartama kod low cost, pa i redovnih avio kompanija. Postoje razni sajtovi sa popustima kao što je sajt Grupovina gde možete naći povoljne aranžmane do lepih gradova Evrope. Ako niste obišli Srbiju, možda treba prvo da obiđete naša divna mesta, prevoz i smeštaj se mogu naći po vrlo povoljnim cenama, a možete putovati svojim autom, motorom, neki se odluče i na putovanje biciklom. Zemlje u našem okruženju, takođe, imaju bogatu istorijsku i kulturnu tradiciju, lepu i očuvanu prirodu, pa mogu biti destinacija Vašeg putovanja, a do njih se stiže lako, blizu su, a do svih glavnih gradova zemalja u okruženju imate avio prevoz iz Beograda, od skora, do nekih iz Niša, po vrlo povoljnim, pa čak i vrlo jeftinim avio kartama.

Putovanje avionom i najjeftinije avio karte

Mogućnost da putujemo, danas je veća nego bilo kada do sada, pre svega zbog velikog broja destinacija, bezbednog avio saobraćaja i mogućnosti kupovine najjeftinijih avio karata. Godišnje se avionom preveze skoro milijardu i po ljudi, ipak, to znači da, samo deo čovečanstva putuje avionom. U svakom trenutku, u vazduhu je, tačno, onoliko ljudi koliko Beograd ima stanovnika. Podaci govore u prilog tome da se bez putovanja avionom ne može zamisliti život savremenog sveta, da je poslednjih godina mnogo lakše stići na poslovni sastanak odmoran, posle samo sat vremena leta i da odmor ne zahteva prethodni premor i iscrpljenost zbog vožnje, pa je sećanje na vreme kada smo kilometre prelazili automobilom, samo uspomena koju prelistavamo uz piće u avionu, koji leti ka našem letovalištu, nekoj egzotičnoj destiniciji, evropskoj ili svetskoj  metropoli.

Veoma je lako pretražiti letove sa najjeftinijim avio kartama. Svaka avio kompanija ima svoj sajt i opciju fleksibilnih datuma. Kada čekirate tu opciju, dobićete tabelu popusta, datume kada su najjeftiniji avio karte. Akcije su dinamične, morate ih pratiti svakodnevno, zato što se karte po tim cenama brzo rasprodaju, pa ćete morati da čekate sledeću akciju. Ako iz prve ne budete imali sreće, budite strpljivi. I srećan Vam put!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *