Zašto je PVC stolarija izbor velikog broja kupaca? 

Ako se malo osvrnete na svoje okruženje, primetićete da većina domaćinstava u svom enterijeru ima ugrađenu pvc stolariju.

Od trenutka kada se pojavila na tržištu, zakupila je pažnju velikog broja kupaca. I danas je nešto što je vrlo popularno kod svih investitora koji se bave izgradnjom stambenih zgrada kao i svih onih koji odluče da renoviraju stan. Nekada se, pre nego što se uopšte pojavila pvc stolarija jedino koristila drvena i alu stolarija koja ima dosta nedostataka pa se može reći da zaostaje i kaska sa ovim novim oblikom stolarije. Pojavom pvc stolarije kupcima je data mogućnost da znatno olakšaju sebi boravak u zatvorenom prostoru.

Razlozi zbog čega se pvc stolarija isplati

Postoji mnogo razloga zbog čega biste trebali da se odlučite upravo za pvc stolariju prilikom menjanja prozora i vrata u svom domu. Kada je donošenje ovakve odluke u pitanju, s obzirom da se radi o ozbiljnijoj investiciji koja zahteva izdvajanje veće sume novca, važno je izabrati adekvatnu stolariju koja će trajati duži vremenski period, a upravo pvc stolarija zadovoljava te kriterijume. Mnoge firme koje se bave ovom vrstom delatnosti nude garanciju na svoje proizvode i usluge.

Originalan i moderan izgled

U skladu sa razvojem tehnologije, danas je moguće svoj dom opremiti na originalan i jedinstven način po svetskim standardima. Pvc stolarija nudi široki spektar boja i modela pa će se zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih kupaca kada je dizajn i estetika doma u pitanju. Pored bele klasične boje, postoji i paleta drugih boja poput sive, braon, crno – bele i sl. tako da je stolariju moguće uklopiti sa ostalim nameštajem i dobiti jedan lep i autentičan izgled.

Lakoća održavanja

Za moderne domaćice koje su prezauzete brojnim obavezama kako na poslovnom planu, tako i  u porodičnom smislu, dodatno olakšanje im predstavlja održavanje stolarije u svom domaćinstvu. Kada pričamo o pvc stolariji, nikakva pomoćna hemijska sredstva im nisu potrebna kako bi održale čistoću i uklonile svu prašinu i prljavštinu sa prozora i vrata. Dovoljno je da kod sebe imaju krpu, malo mlake vode i neki deterdžent za pranje (to može biti i obična tečnost za sudove). 

Ušteda na računima za grejanje

Pvc stolarija pruža svakom domu dobru i kvalitetnu toplotnu izolaciju tako što onemogućava dodatno propuštanje toplote. Samim tim postiže se veća ekonomičnost kod računa za struju. Ipak, ovako nešto se ne može reći za drvenu stolariju kod koje je karakteristično da prozori ne dihtuju dovoljno dobro, što dovodi do propuštanja toplotne energije, a samim tim i njene veće potrošnje.

Pvc stolariju karakteriše i visoka izdržljivost 

Jednom kada zamenite svoju stolariju u pvc, možete da očekujete da ćete zaboraviti kada ste je stavili jer će vas dugo služiti. Razlog za to je što je odlikuje visoko kvalitetan materijal koji može da izdrži sve vremenske uslove, bilo da se radi o niskim temperaturama, toploti, vetru, snegu i sl, za razliku od drvene stolarije koja je podložna oštećenju usled ovakvih pojava. Nadamo se da smo vam bar približno predočili koje su to pozitivne karakteristike koje odlikuju pvc stolariji i da ćete se prilikom renoviranja svog doma odlučiti upravo za ovu vrstu stolarije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *