Kako izabrati bend za svadbu?

Pored celokupne organizacije venčanja, važna stavka na vašoj ček listi svakako predstavlja i izbor benda za svadbu. Muzika za svadbu u velikoj meri određuje atmosferu na vašem venčanju i doprinosi celokupnom doživljaju stoga je odabir benda za svadbu jedan od težih zadataka.

Činjenica je da se vaši gosti možda neće sećati skupocene torte ili raskošne dekoracije, ali ono što će im sigurno ostati u sećanju jeste atmosfera na vašem venčanju!

Ukoliko želite da vaša svadba bude puna veselja i zabave onda vam je definitino potreban dobar bend za svadbu.

U nastavku teksta sledi nekoliko stvari koje treba imati na umu prilikom izbora benda za svadbu.

#1 Opredelite se za bend prema vašem muzičkom ukusu

S obzirom na to da je u pitanju vaša svadba, jasno je da ćete bend za svadbu izabrati prema vlastitom muzičkom žanru, ali opet vodite i računa da muziku bar delom prilagodite i vašim gostima. Nema sumnje, muzika za svadbu je važna za dobru atmosferu ali su ukusi različiti.

Neki vole pravu srpsku tradicionalnu svadbu sa trubačima koji su još od davnina običaj u našem narodu, neko voli moderan bend sa stranom muzikom, a neko bira bend čiji je repertoar šarenolik kako bi se zadovoljili kako ukusi mladenaca, tako i njihovih gostiju. 

S obzirom da je u pitanju vaš najvažniji dan, ali i da muzika u velikoj meri određuje atmosferu na vašem venčanju, važno je posvetiti pažnju prilikom odabira. Nakon odabira restorana, odnosno prostora za venčanje, sledi vrlo valžna odluka, a to je odabir benda za venčanje! 

Ukoliko već nemate neki bend na umu, najbolje bi bilo da kontaktirate neki bend koji ste već imali priiku da čujete na svadbi vaših prijatelja ili poznanika. 

Ukoliko to nije slučaj, uvek možete saslušati preporuke drugih ljudi, ili jednostavno sami pretražiti. Danas na internetu možete pronaći veliki izbor izvođača, odnosno bendova za svade pa tako ne sumnjamo da ćete uspeti da pronađete bend koji će zadovoljiti sva vaša čula.

#2 Krenite za vreme u potragu za idealnim bendom – termini mogu biti ograničavajući faktor

Druga važna stvar o kojoj mladenci treba da vode računa su termini! Važno je krenuti u potragu za bendom i nekoliko meseci ranije budući da se uvek može desiti da bend koji ste izabrali neće moći da nastupa na dan vašeg venčanja.

To se obično događa ukoliko birate neke od najpopularnijih bendova sa naših prostora, a pogotovo ukoliko svadbu pravite u letnjem periodu kada se veliki broj mladenaca odlučuje da započnu svoj zajednički život. 

Generalno su zimi svadbe ređe nego u letnjem periodu, te je ovo još jedna stvar koju treba imati na umu prilikom planiranja venčanja.

#3 Detaljno se dogovorite oko repertoara muzike – pripremite spisak pesama

Iako mnogi profesionalni muzičari već imaju unapred pripremljen repertorar za sve vrsta slavlja, ne bi bilo loše da unapred pripremite spisak vaših omiljenih pesama. Zašto ih ne bite čuli na sopstvenoj svdbi?

Dakle, najpre se dogovorite sa bendom oko repertoara, i posebno im naglasite pesme sa vašeg spiska kako bi imali dovoljno vremena da tu pesmu uvrste u njihov repertoar ukoliko je nisu imali do sada.

Osim toga, sa muzičarima uvek možete da se dogovorite da na vašoj svadbi nema naručivanja pesama kako ne bi došlo do nezadovoljstva gostiju ukoliko muzičari budu pevali samo nekolicini ljudi sa svadbe. 

Ukoliko se i vi odlučite za ovu opciju, morate biti spremni na veći cenu benda budući da zabrana naručivanja pesama vrlo verovatno znači i da nema bakšiša za muziku.

Sigurno je da ćete sa muzičarima uspeti sve da se dogovorite po vašoj želji i da ćete i vi, ali i vaši gosti biti zadovoljni.

#4 Cena bendova za svadbe – cena igra važnu ulogu u odabiru

Ono što je mladencima svakako vrlo važno jeste cena benda za svadbu koja igra veliku ulogu u samom izboru budući da cene organizovanja celokupne svadbe nisu nimalo jeftine. Kada je reč o ceni bendova za svadbe važno je istaći nekoliko stvari – manje popularni bendovi uglavnom manje koštaju, dok u slučaju poznatih bendova cene mogu biti izuzetno visoke. Iako u većini stvari cena određuje kvalitet, u ovom slučaju to ne važi. 

Ne mora da znači da manje poznati bendovi lošije pevaju, jednostavno se može desiti da se nisu dovoljno predstavili javnosti. Isto tako, visoka cena ne znači nužno da je neki bend dobar. Upravo zato je važno osloniti se na preporuke i iskustva drugih, ili se jednostavno osloniti na vaš utisak o bendu. 

Dobro se raspitajte o bendu, preslušajte sve video snimke koji su dostupni na internetu i obratite pažnju na to kakvu interakciju imaju sa gostima, da li su članovi ljubazni i profesionalni i slične detalje koji su jako važni.

 

Nema sumnje da vas očekuje jedan važan zadatak, jer kao što smo napomenuli, muzika je jedna od najvažnijih stavki u procesu planiranja venčanja. Poslušajte naše savete – krenite na vreme, dobro osluškujte bend i tek onda kada budete sto posto sigurni donesite konačnu odluku. Želimo vam srećno i veselo venčanje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *